Przyprawa do marynat, mięs i nadzienia pierogowego

W stanie świeżym jest źródłem witaminy C i jest stosowany przy awitaminozie. W warunkach domowych jest wykorzystywany głównie jako przyprawa do marynat i innych przetworów oraz do mięs i nadzienia pierogowego. Zastosowanie w gospodarstwie domowym W NASZEJ KUCHNI. Estragon na południu i zachodzie Europy jest ogólnie znaną i należycie docenianą przyprawą. Kiedyś i w naszej kuchni był częściej stosowany. Obecnie zainteresowanie nim ponownie wzrasta. Świeże listki używane są głównie, w niewielkiej ilości, jako dodatek do sałatek, omletów, farszy a nawet jaj. Również solone lub suszone i sproszkowane ziele, odznaczające się intensywnym, przyjemnym aromatem, świetnie nadaje się do potraw z drobiu, cielęciny, dziczyzny, baraniny i ryb oraz sosów.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, bardzo serdecznie chciałbym zaprosić Cię do lektury mojego bloga, który poświęcony jest mieszkaniom. Mam nadzieję, że czas tu spędzony nie będziesz uważał za zmarnowany, a wręcz odwrotnie, za bardzo dobrze spożytkowany!
© Wszelkie prawa zastrzeżone