W KUCHNI

W INNYCH DZIEDZINACH ŻYCIA CODZIENNEGO. Ziele piołunu z dodatkiem soli barwi tkaniny na żółto, a z dodatkiem siarczanu żelaza — na seledynowo lub oliwkowo. Zastosowanie w gospodarstwie domowym W NASZEJ KUCHNI. Odrobinę suchych, pokruszonych liści można dodać do ciasta naleśnikowego lub omletu, a także do tłustej pieczonej gęsi, kaczki czy baraniny. Świeży listek dodaje się czasem do ziołowych koktajlów. Piołun wchodzi też w skład różnych napojów alkoholowych, takich jak wermut czy piołunówka. W HIGIENIE OSOBISTEJ I KOSMETYCE. Naparem z ziela piołunu można myć głowę przy łupieżu. W ŻYWIENIU I LECZENIU ZWIERZĄT. Piołun świeży i suchy, podawany jako pasza, działa trująco na konie, bydło i owce.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, bardzo serdecznie chciałbym zaprosić Cię do lektury mojego bloga, który poświęcony jest mieszkaniom. Mam nadzieję, że czas tu spędzony nie będziesz uważał za zmarnowany, a wręcz odwrotnie, za bardzo dobrze spożytkowany!
© Wszelkie prawa zastrzeżone